Patong och turiststäder inklusive Pattaya behöver "särskild zonindelning" med nattlivsställen öppna till 4:XNUMX men måste betala mer skatt, föreslår "Prab Keesin", Patong affärsman

Patong, Phuket –

  Patong och turiststäder, inklusive Pattaya, behöver "särskild zonindelning" med nattlivsställen öppna till 4:XNUMX men nattlivsföretagare måste betala mer skatt, enligt "Prab Keesin", en framstående affärsman i Patong.

Preechavude 'Prab Keesin' är ordförande för Pisona Group, chef för Patong Development Foundation och en tidigare rådgivare till presidenten för Patong Entertainment Business Association (PEBA).

Läs mer om vår tidigare historia i länken nedan.

https://thephuketexpress.com/2022/05/05/prab-keesin-resigning-as-advisor-and-president-of-the-patong-entertainment-business-association/

Prab sa till Phuket Express, "Jag är glad att Big Joke officiellt kommer att diskutera med Phuket-tjänstemän och Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, om att lagligt förlänga restaurangers stängningstid och drickstider."

Läs mer om vår tidigare historia i länken nedan.

https://thephuketexpress.com/2022/05/08/big-joke-to-discuss-with-relevant-officials-about-legally-reopening-nightlife-industry-extending-business-hours-in-phuket-pattaya-and-other-tourism-zones/

"Men vad vi verkligen vill se är speciell zonindelning för kända turiststäder som Patong (i Phuket), Pattaya (i Chonburi) eller Sukhumvit, Thonglor och Khaosan Road (i Bangkok).

– Det här är viktiga turistområden där många utländska turister har besökt. Vi behöver dessa områden för att vara en speciell zon som har olika lagliga stängningstider för nattlivsställen.”

"Vad de flesta företagare vill är att inte öppna mötesplatser förrän på morgonen, men vi vill ha lite lättnader för att turister ska få mer tid att njuta av sitt nattliv. Vi vill göra turister nöjda med sin resa när de kommer till Patong och Thailand.”

"Det har gjorts mycket forskning och analyser om att öppna nöjesställen fram till klockan 4:00, detta kommer att vara bra för ekonomin, samhällen och miljön. Det är bättre om lagar kan ändras. Nöjesställen kan tjäna mycket pengar från 1:00 till 3:00."

– Men utelivsoperatörerna i specialzonerna måste betala mer skatt också eftersom de får fler förmåner. Vi måste erkänna att vi har orsakat vissa negativa effekter på lokalsamhällen. Det viktigaste för att förbättra turismen är utvecklingen av säkerhet och service.”

Samtidigt har en grupp operatörer av nattlivsnöjesställen lämnat in ett förslagsbrev till premiärminister Prayut Chan-O'Cha för att lagligt tillåta att deras företag öppnas igen, främst i "blå zon"-områden som är inriktade på turism som Phuket och Pattaya, för att hjälpa till att främja turism från 1 juni och framåt.

https://thephuketexpress.com/2022/05/09/entertainment-venue-operators-call-for-bars-and-nightlife-in-tourism-blue-zone-areas-to-be-fully-legally-reopened-in-june/

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.