Operatörer av nöjesställen kräver att barer och nattliv i turistområdena i "blå zon" ska öppnas helt och lagligt i juni

Bangkok -

En grupp operatörer av nattlivsnöjesställen har lämnat in ett förslagsbrev till premiärminister Prayut Chan-O'Cha för att lagligt tillåta att deras verksamheter öppnas igen, främst i "blåzon"-områden som är inriktade på turism som Phuket och Pattaya, för att hjälpa till att främja turism från 1 juni och framåt.

De uppmanade också regeringen att fortsätta med omdefinieringen av Covid-19 som endemisk sjukdom i Thailand senast den 1 juli, som planerat av folkhälsoministeriet. Regeringen bör överväga att nöjesställen, inklusive barer, pubar och karaokelounger, som är certifierade av SHA Plus eller Thai Stop COVID 2 Plus ska öppnas igen som vanligt, enligt dem. För närvarande är mötesplatserna lagligt stängda i hela landet och fungerar som "restauranger" med tidiga stängningstider och många regler.

I den första fasen av förslagsbrevet skulle nöjesställen i 12 "blå zon"-provinser och andra vissa "blå zoner" i 16 andra provinser tillåtas att öppna igen först från den 1 juni. Sedan, i den andra fasen, bör återöppning av sådana arenor tillåtas i hela landet från den 1 juli.

FOTO: Bangkok Biz News

Sanga Ruangwattanakul, ordförande för Khaosan Road Business Association, sa till Associated Press idag, den 9 maj, att föreningen också uppmanade premiärministern att avbryta nöddekretet och lagen om smittsamma sjukdomar eftersom de kan påverka de internationella turisternas försäkringsköp och deras beslut att besöka landet.

"När landet väl hade öppnats igen borde även nöjesställen öppnas igen eftersom nattlivsverksamheten var en av de främsta anledningarna till att utländska turister besökte Thailand. Därför måste vi visa upp vår turismpotential inför andra turistländer så snabbt som möjligt”, sa presidenten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.