Stort skämt för att diskutera med relevanta tjänstemän om laglig återöppning av nattlivsindustrin, utökade öppettider i Phuket, Pattaya och andra turistområden

Phuket-

Big Joke, assistent för den nationella polischefen kommer att officiellt diskutera med Phuket-tjänstemän och Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, om att lagligt förlänga restaurangers stängningstid och drickstider.

Lokalpressen i Phuket frågade assistenten för den nationella polischefen generallöjtnant Surachate "Big Joke" Hakparn efter en presskonferens Fredag ​​(6 maj) om en pågående debatt om bar- och underhållningsbranschen och lagliga öppettider. Den här debatten har varit het i turistzoner, som vill att deras ekonomidrivande nattlivsindustri lagligt ska öppnas igen och att öppettiderna förlängs från nuvarande midnattsstängning för alkoholserveringar.

Surachate tillfrågades om sin åsikt om att Thailand hade öppnat för internationella turister efter den 1 majst med avskaffandet av det impopulära Test and go-programmet, men restaurangens stängningstider och drickstider är fortfarande begränsade enligt den nationella Covid-19-mätningsordningen. Turister kan inte till fullo njuta av sin tid i turistområdena, enligt lokala företagsägare som hävdar att midnatt är en för tidig gräns för nattlivet i turistområdena.

Tekniskt sett är barer och nattliv fortfarande lagligt stängda i hela landet som en del av Covid-19-reglerna på plats sedan 10 april 2021, och fungerar endast som omvandlade "restauranger".

Generallöjtnant Surachate sa till The Phuket Express, "Vi funderar på det här. Vi kommer att diskutera med Phuket och andra relevanta tjänstemän för att begära utökade stängningstider för nattlivsställen. Vi är medvetna om att i synnerhet Pattaya också pressar hårt för en laglig förlängning av stängningstiderna och återöppnar sin nattlivsindustri fullt ut.”

"Detta beror dock på provinsen och sjukdomskontrollkommittén och Center for Covid-19 Situation Administration, CCSA. Jag förstår hur företagare och nöjesarrangörer känner. ALLA lider!”, tillade han och betonade alla.

CCSA, noterar The Phuket Express, har inte gett några definitiva uttalanden om en laglig återöppning av nattlivsställen eller tillåta turistområden som Pattaya och Phuket att förlänga stängningstiderna eller ha undantag från nationella regler. CCSA har bara sagt att fler restriktioner kommer att lättas när Thailand närmar sig att betrakta Covid-19 som en endemisk sjukdom, planerad att vara ungefär i juli.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.