Phuket ser en ökning med 82 procent från år till år i registrering av nya turistföretag, högst upp i södra provinser

Phuket -

  Phuket ligger i toppen av de fyra södra provinserna som fokuserar på turism när det gäller registrering av nya företag med en ökning på 82 procent i takt med att turistekonomin har förbättrats.

Den biträdande handelsministern Sinit Lertkrai sa till The Phuket Express, "Afdelingen för näringsliv och utveckling har analyserat affärstrender i fyra kända turistområden i södra provinser som är Phuket, Surat Thani, Krabi och Phang Nga under de första tre månaderna i år (januari till mars). Det finns 1,216 51.62 nya företag registrerade totalt, vilket är en ökning på XNUMX procent.”

"Phuket har det högsta antalet registrerade nya företag som är 613 företag. Det är en ökning med 82 procent för Phuket. Detta följs, i ordning, av Surat Thani, Krabi och Phang Nga,” förklarade Mr. Sinit.

"I dessa fyra provinser har restaurangföretagen ökat med 83 procent, hotell- och resortverksamheten med en ökning med 169 procent, spaföretagen med en ökning med 100 procent och turistbokningsföretagen med en ökning på 400 procent." Mr. Sinit avslutade.

Detta kommer som, The Phuket Express noterar, många företagare hoppas på att den fortsatta lättnaden av Covid-19-reglerna kommer att få många turister att återvända till Thailand.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.