Ung tysk turist räddad efter att ha fastnat mellan stora stenar under vandring i Thalang-skogen i Phuket

Thalang –

  En 21-årig tysk turist har räddats efter att ha fastnat mellan flera stora stenar när han vandrade i en skog i Thalang-distriktet igår (2 maj)nd).

Phukets turistpolis underrättades av den manliga tyska turisten via ett nödsamtal från turistpolisen till 1155 klockan 6:58 måndagen den 2 maj.

Phukets turistpolis kontaktade Sakoo-polisen och tjänstemän från Sirinart National Park i närheten. Den tyska turisten identifierades av turistpolisen som Leon Isiman Samuels, 21.

Överstelöjtnant Eakkachai Siri vid Phukets turistpolis berättade för The Phuket Express, ”Vi kommunicerade med Mr. Samuels via 'WhatsApp'-applikationen. Han skickade oss sin position som låg cirka 1.1 kilometer från ett hotell. Han hade fastnat mellan stora stenar när han var ute och vandrade. Vi bad honom att inte försöka flytta från där han befann sig innan vi började sökandet klockan 8. ”

"Klockan 9:10 hittade vi honom mellan stenarna. Han var uttorkad och fick vatten. Klockan 10 flyttades han säkert ut från skogen. Klockan 45:0 (25 majrd) han kom till sitt boende.”

"Herr. Samuel anlände till Phuket igår (2 majnd) från Frankfurt. Efter att ha kommit till Phukets internationella flygplats gick han längs Naiyang Beach som ligger bredvid flygplatsen och bestämde sig för att vandra. Tyvärr blev han instängd i ett stenigt område men hade sparat nödnumret till turistpolisen och ringt oss.

Mr Samuels sa till The Phuket Express "Tack till lokalbefolkningen och officerare som gav mig den utmärkta sökningen och hjälpen."

Samuels tog också en selfie med räddarna, som gick viralt på sociala medier, nedan.

Under fredagen (29 april) har en amerikansk turist, 68 år gammal, räddats efter att ha gått vilse i en djungel i Thalang-distriktet.

Amerikansk turist räddad efter att ha gått vilse i Thalang-djungeln i Phuket

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.