Föraren ska få böter på upp till 500 baht för att ha blockerat ambulans i Phuket efter att videon blivit viral

Phuket -

En sedanförare ska få böter på upp till 500 baht efter att ha inte rört sig för en ambulans som förde en skadad person till ett sjukhus med höga varningssirener på en väg i Phuket i torsdags.

En dashcam-video lades upp (torsdagen den 28 aprilth) på en personlig Facebook för en ambulansförare från Kusoldharm Rescue Foundation i Phuket City som gick viralt på sociala medier. En svart sedan som körde på Yaowarad Road i Phuket Town vägrade att röra sig medan ambulansen var bakom dem med en hög varningssiren, till och med försökte hålla upp ambulansen vid två punkter, svänga framför dem och hindra dem från att passera .

Videon är nedan, följt av mer om historien.

Igår (29 aprilth), rapporterar Phukets polisstation att de har identifierat sedanföraren som kallas för att träffa Phukets polis. Föraren kommer att få böter på upp till 500 baht för att ha hindrat utryckningsfordon. Namnet på föraren släpptes inte av Phukets polis, med hänvisning till en pågående utredning.

Reaktionen på böterna, cirka femton dollar i USA, var mestadels negativ, och många sa att böterna borde vara betydligt högre. Phuket City Police noterade dock att standardlagen dikterade böterna, inte domstolen för den allmänna opinionen, som kräver maximalt 500 baht.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Behöver du Covid-19/reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på [e-postskyddad]

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på [e-postskyddad]

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.