Amerikansk turist räddad efter att ha gått vilse i Thalang-djungeln i Phuket

Thalang, Phuket –

En amerikansk turist, 68-åring, har räddats efter att ha gått vilse i en djungel i Thalang-distriktet i går eftermiddag (29 april)th).

Phukets turistpolis underrättades om händelsen av den manliga amerikanska turisten via ett nödsamtal klockan 3:20 i går eftermiddag. Han skickade sin senaste position till Phukets turistpolis via mobiltelefon. Han gick vilse i en kuperad djungel i området Baan Nai Thorn i Sakoo-distriktet.

Phukets turistpolis kontaktade tjänstemän i en nationalpark i närheten och lokalbefolkningen som känner till området väl. De gick in i djungeln längs en naturstig på en kulle. Polisen sökte efter den amerikanska turisten med hjälp av GPS (Global Positioning System).

Klockan 6:20 hittade de den amerikanska turisten, vars namn undanhölls av hans begäran. Några repor hittades på hans ben och han var uttorkad och fick vatten. Han fördes säkert ut från skogen och fördes tillbaka till sitt boende.

Den amerikanska turisten var mycket glad och tacksam. Han sa till officerare och lokalbefolkningen, "Jag är väldigt glad över att träffa er, jag visste inte vad jag skulle göra efter att jag gått vilse och tillbringat timmar med att vandra med begränsade förråd och vatten men som tur är hade jag sparat nödtelefonnummer i min telefon. Jag hade vandrat utanför spåret och blivit vänd och blev helt vilse.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Behöver du Covid-19/reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

 

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.