Private Property CEO avslöjar stigande utländska investeringar i thailändska fastigheter, Myanmars marknad stiger med 240 %

Nationell-

Den 27 april 2024 avslöjade Prasert Taedullayasatit, en verkställande direktör för ett fastighetsföretag, offentligt en översikt över den blomstrande fastighetsmarknaden för utlänningar 2024, särskilt på Myanmar-marknaden som hade en försäljningstillväxt på 240 % jämfört med samma perioden förra året.

Det rapporterades att den kinesiska marknaden fortfarande hade majoriteten på den utländska fastighetsmarknaden på 50 % medan tillväxten för den totala fastighetshandeln minskade med 11 % jämfört med föregående år.

Den främsta orsaken till den blomstrande fastigheten på Myanmar-marknaden var inbördeskriget, som ett resultat av att medel- och högklasser investerade alltmer på den thailändska fastighetsmarknaden under de senaste åren.

Enligt Prasert tenderade medel- och högklasserna att investera i bostadsrätter i förorter, men den övre högklassen tenderade att investera i bostadsrätter i städer, från 40 till 50 miljoner baht, och takvåningar, stängda för allmänna elektriska tåg.

Vidare uppgav Prasert att Ananda, det lyxiga privata fastighetsbolaget i Bangkok City, hade en total försäljning på utländska marknader under de första 3 månaderna 2024 på 2 miljarder baht, en tillväxt på 14 % jämfört med fjärde kvartalet 4, med majoriteten av dessa är kinesiska investerare.

Om man jämför Myanmar med kinesiska marknader kan det betraktas som en liten andel, men Myanmar-marknaden hade potential att växa ytterligare, anmärkte Prasert.
Samtidigt sökte Myanmar-investerarna en möjlighet att investera 100 miljoner baht i fastigheter för uthyrning sinsemellan, vilket var en förändring eftersom de tidigare bara köpte för att leva, konstaterade Prasert.

Krit Techasumma, en ledande utvecklare av bostadsrätter i större städer över hela landet, avslöjade offentligt att den nuvarande inhemska ekonomin och köpkraften var känslig, vilket fick den utländska marknaden att expandera inom fastigheter, särskilt i stadsområden som hade höga markvärden som t.ex. i Phuket, Pattaya och Bangkok.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.