Minibussförare åtalad efter att ha hotat taxichaufför med kniv i Phuket-korsningen

Phuket-

I Phuket har en minibussförare vid namn Mr. Thanong, 57 år, överlämnat sig till polisen efter spridningen av en video på sociala medier. Videon, som blev populär lördagen den 27 april, verkar visa honom hota en taxichaufför med en kniv i en korsning nära ett varuhus i Wichit.

Händelsen inträffade vid Darasamut-korsningen, där både minivanen och taxin väntade vid en U-sväng inför rött ljus. Mr Thanong ses gå ur minivanen och närma sig taxin medan han håller i en liten kniv. Videon visar inte vad som hände efter deras konversation, eftersom den slutar abrupt.

Överste Chatree Choowichean, Wichits polischef, informerade Phuket Express att de nådde ut till Mr. Thanong efter att videon blivit viral. Han kapitulerade därefter vid Wichits polisstation. Mr. Thanong genomgick alkoholutandnings- och urintester, som båda gav negativa resultat.

Mr Thanong förklarade för polisen att bråket började när han tutade på taxin för att han körde långsamt i höger körfält. Detta ledde till ett hett utbyte mellan de två förarna, även om inga passagerare var närvarande i något av fordonen vid tillfället.

Thanong åtalas nu för att ha burit ett vapen offentligt utan giltigt skäl och för att ha hotat en annan person.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.