Patongpolisen utreder illegal utlänning som påstås arbeta på frisörsalongen

Patong –

Patongpolisen inspekterade en frisörsalong i Patong efter rapporter från oroliga medborgare om att en utlänning påstods arbeta där illegalt.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att på lördagen (27 aprilth) vid 2:30 inspekterade de en frisörsalong i Patong. Inspektionen kom efter att en orolig medborgare meddelat dem via en onlinekanal att det fanns en utlänning som påstås arbeta olagligt på frisörsalongen.

Patongpolisen sa att de inte hittade några utlänningar som arbetade som frisör. Det var två thailändska män och en thailändsk kvinna som arbetade på frisörsalongen. Phuket Express noterar att frisörer är skyddade yrken i Thailand och ett arbetstillstånd och visum är inte tillgängligt för utlänningar för detta jobb.

Patongpolisen sa att de skulle fortsätta att övervaka den oidentifierade butiken och andra platser, och påminna utländska medborgare om att de måste ha ett giltigt arbetstillstånd för att lagligt kunna arbeta i Thailand. Polisen noterade att en del av texten i butiken var på arabiska och främmande språk, men personalen hade hävdat att detta var för kunder, inte för anställda som arbetar.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.