Video av en utländsk man som skär poliskedjan som låser upp sin motorcykels hjul i Phuket blir viral, orsakar upprördhet

Phuket-

I ett fräckt trotsdåd fångades en oidentifierad manlig utländsk motorcyklist på kamera när han klippte av en poliskedja som användes för att immobilisera sin motorcykel, som var parkerad i en parkeringsförbudszon i Phukets gamla stadsdel. Incidenten, som inträffade på Phang Nga Road, har väckt stor uppmärksamhet efter att videon blev viral på lokala sociala medieplattformar fredagen den 26 april.

Filmen verkar visa att den okända utländska individen använder en stor kutter för att skära av kedjan som myndigheterna i Phuket hade placerat på hans motorcykels hjul. Efter att ha lyckats ta bort kedjan gjorde han en gest för tystnad till åskådaren som filmade händelsen innan han snabbt lämnade området med sitt fordon.

Enligt personen som lade upp videon valde mannen att köpa skäraren från en närliggande butik istället för att gå till Phukets polisstation för att reglera böterna. Detta val har lett till offentliga kommentarer, där vissa har noterat att kostnaden för böterna skulle ha varit lägre än för skäraren.

Polischefen i Phuket, överste Pratueng Phonmana, har informerat The Phuket Express att polisen för närvarande granskar CCTV-filmer i ett försök att identifiera och lokalisera den utländska mannen för efterföljande rättsliga förfaranden.

Phuket Express tillägger att handlingen att skära av poliskedjan utgör skada på statlig egendom, ett brott som har juridiska konsekvenser långt över alla böter för otillåten parkering.

I Thailand kan straffen för förstörelse av statlig egendom vara ganska stränga. Även om det specifika straffet kan variera beroende på skadans omfattning och omständigheterna, innebär det i allmänhet en kombination av böter och fängelse. Till exempel, om skadan är betydande, kan gärningsmannen riskera ett fängelsestraff som inte överstiger tio år eller böter som inte överstiger femhundratusen baht, eller båda.

Samhällets reaktioner på denna incident har varit blandade, med vissa uttryckte beundran för mannens fräckhet, medan andra fördömde bristen på respekt för lokala lagar och till och med krävde att mannen ska dömas till maxstraffet på tio års fängelse, böter på 500,000 XNUMX baht och sedan utvisning. Polisen uppmanar alla som har information om vem utlänningen är att träda fram medan de fortsätter sin utredning om detta trotsdåd.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.