Thailand förutser en ökning av turister under Golden Week: Nästan 1 miljon besökare förväntas öka turismintäkterna

Nationell-

Den 25 april 2024 rapporterade Thailands turistmyndighet (TAT) att ett enormt antal inkommande utländska turister förväntas besöka Thailand under Golden Weeks i vissa länder och arbetsdagar från 26 april till 5 maj. Det uppskattades att mer än 996,000 XNUMX personer skulle resa till Thailand.

Chattan Kunjara Na Ayudhya, TAT:s vice guvernör för marknaderna i Asien och södra Stilla havet, avslöjade offentligt ett uppskattat antal inkommande utländska turister på 996,000 29, vilket var 32.23 % högre jämfört med samma period förra året och skulle generera mer än 35 miljarder baht, vilket var XNUMX % högre jämfört med föregående år.

Under Golden Week och Labor Days skulle Japan ha helgdagar från 29 april till 5 maj, och Kina skulle ha helgdagar från 1 till 5 maj. Chattan uppgav att mer än 41,000 230,000 till XNUMX XNUMX personer skulle besöka Thailand under denna period.

Från och med den 26 april förväntades det att 41,000 30 japanska turister gradvis skulle resa till Thailand, vilket var 1.3 % högre jämfört med föregående år, och skulle generera turistintäkter på 76 miljarder baht, vilket var XNUMX % högre jämfört med föregående år, enligt Chattan.

Enligt Thailands ministerium för turism och sport, från 1 till 21 april, World Songkran Festival genererade en total omsättning på 140 miljarder baht. Det rapporterades att mer än 1.92 miljoner utländska turister besökte Thailand under festivalen, vilket var 37.54 % högre jämfört med samma period förra året.

EXPEDIA, en onlineresebyrå, uppgav dock att de tre bästa resmålen under Golden Week inkluderar Seoul i Korea, Taipei i Taiwan respektive Bangkok i Thailand.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.