Thai Mango Sticky Rice Rank 2:a bästa rispudding

PRESSMEDDELANDE:

Den välkända webbplatsen TasteAtlas, som sammanställer recept och recensioner från matkritiker över hela världen, har rankat de 10 bästa rispuddingarna globalt. Thailands ikoniska "Khao Niaow Ma-Muang" (Thai Mango Sticky Rice) säkrade en imponerande 2:a plats, efter den turkiska desserten "Firin Sutlac."

Detta erkännande lyfter fram de exceptionella smakerna och den kulturella betydelsen av vår älskade thailändska dessert. Khao Niaow Ma-Muangs kombination av doftande klibbigt ris, läcker kokossås och färsk, saftig mango har fängslat smaklökar över hela världen.

De 10 bästa rispuddingarna är:

1. Firin Sutlac (Turkiet)
2. Khao Niaow Ma Muang (Thailand)
3. Sholeh Zard (Iran)
4. Phirni (Indien)
5. Kheer (Indien)
6. Risengrod (Danmark)
7. Risalamande (Danmark)
8. Zerde (Turkiet)
9. Sakkarai Pongal (Indien)
10. Arroz Doce (Portugal)

Låt oss fira denna prestation och fortsätta att främja den rika mångfalden av thailändsk mat på den internationella scenen!

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.