Rysk medborgare beslagtagen för påstådd misshandel och olaglig vapencache på Koh Samui

SURAT THANI – En 38-årig rysk affärsman greps i en lyxvilla på ön Samui den senaste tisdagen den 23 april, med allvarliga anklagelser om misshandel och illegalt vapeninnehav. Bophutpolisen, efter tips från en orolig medborgare, grep Nikhita, vars fullständiga namn har hållits undan, efter en arresteringsorder utfärdad av Samuis provinsdomstol.

Gripandet föranleddes av ett klagomål från Nikhitas oidentifierade flickvän, som anklagade honom för sexuella övergrepp och hotat henne med ett skjutvapen. Under polisinsatsen upptäckte poliser en rad olicensierade vapen, inklusive ett kommandogevär med ammunition och en pistol, tillsammans med en lyxig BMW sedan, en lastbil utan registreringsskylt och en Ducati-motorcykel på fastigheten i Maret-distriktet.

Nikhita, identifierad som ägare till ett italienskt matställe nära Baan Bang Rak Pier, vars namn har undanhållits som en del av polisutredningen, erkände att han ägde skjutvapnen, med hänvisning till en personlig affinitet för vapen. Han avstod dock från att kommentera anklagelserna från hans sambo. Fallet har väckt oro över våld i hemmet och olagligt innehav av skjutvapen bland utlänningar som bor i Thailands turistområden.

Nikhita hålls för närvarande på Bophuts polisstation medan utredningarna fortsätter och står inför flera anklagelser och möjlig utvisning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.