Polis skadad efter att ha blivit påkörd av berusad motorcykelförare i Patong

Patong, Phuket-

I Patong skadades en polis efter en kollision med en motorcykel som kördes av en berusad kvinna som ignorerade en röd trafiksignal tisdagen den 23 april.

Händelsen rapporterades till Patong-polisen klockan 4 av en lokal invånare som var oroad över en grupp tonåringar som samlades på Phang Mueang Sai Kor Road, vilket potentiellt kunde orsaka störningar.

Som svar på samtalet gav sig patrullpolissergeant Teerayut Samran ut på sin polismotorcykel. Nära Patong Hospital-korsningen blev han påkörd av kvinnan som körde sin motorcykel.

Vid ankomsten hittade poliskollegor kvinnan, identifierad som 21-åriga Amornluck Boonsiri från Satun, tillsammans med hennes skadade motorcykel, efter att ha fått mindre skador. Sergeant Major Teerayut, skadad nära sin motorcykel, hade fått fotskador och transporterades omedelbart till ett närliggande sjukhus.

Amornluck erkände att hon kört mot rött ljus och kolliderat med polisens motorcykel. Ett alkoholutandningstest visade att hennes alkoholkoncentration i blodet var 114 milligram procent, vilket översteg den lagliga gränsen på 50.

Efter händelsen greps Amornluck och fördes till Patongs polisstation, där hon åtalas för rattfylleri som resulterat i skador och för att ha ignorerat en trafiksignal.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.