Illegala cigaretter och whisky värda 500 miljoner baht beslagtogs i Phuket

Phuket -

Tjänstemän från Bangkok gjorde en razzia på sex platser i Phuket där de har beslagtagit illegala cigaretter och whisky som uppskattas ha ett totalt värde av mer än 500 miljoner baht.

På onsdagen (24 april) kom ett team av tjänstemän från Department of Provincial Administration i Bangkok ner till Phuket. Med dem var Phukets guvernör Sophon Suwannarat.

De sökte efter sex riktade platser i Phuket Town, Rassada och Kathu. Tre av dessa platser hittades öppnade som sällskapsdjursaffärer framför och sålde illegala e-cigaretter, cigaretter med obetalda skatter och whisky inne i lokalen. Vissa butiker låg bara 50 meter från skolor och andra butiker låg i centrum av ekonomiska områden.

De sex platserna var belägna nedan och identifierade av Phukets guvernör och relevant brottsbekämpning:

  1. DC Pet Shop Yaowarad filial på Yaowarad Road i Talad Yai sub-distrikt, Phuket Town.
  2. DC Pet Shop Kuku filial i Rassada, Mueang Phuket-distriktet.
  3. DC Pet Shop Sikor Branch i Kathu.
  4. Oadresserat lager i Soi Mae Klin på Rassada Nusorn Road i Rassada, Mueang Phuket.
  5. Booze Shop på Dilok Uthit Road i Talad Yai, Phuket Town.
  6. Cigarettbutik på Down Town Market på Ranong Road i Talad Nuea sub-distrikt, Phuket Town.

Tjänstemän nämnde inte om någon greps och anklagades i räden förutom att namnge platserna. De avslöjade inte heller hur de identifierade platserna.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.