Myanmars soldater återupptar Myawaddy-basen efter tillbakadragande av motståndskämpar

Myawaddy, Myanmar —

Myanmarsoldaterna från den 275:e infanteribataljonen som hade blivit utspridda nära den andra vänskapsbron mellan Thailand och Myanmar har dragit sig tillbaka till sin bas vid Pha Song Camp i Myawaddy på onsdagseftermiddagen, efter att de etniska Karen-motståndskämparna som körde över basen tidigare dragit sig tillbaka. den här månaden.

Enligt rapporter har förberedelser gjorts vid Pha Song Camp för att ta emot de återvändande trupperna, och Myanmars nationella flagga har hissat vid 275:e infanteribataljonens bas, och ersatt Karen-flaggan. Detta kommer efter att antijuntastyrkorna höjde Karen-flaggan i stället för Myanmars nationella flagga efter att ha erövrat den 275:e infanteribataljonens bas för några dagar sedan.

Karen National Liberation Army (KNLA) har enligt uppgift beslutat att dra tillbaka sina trupper för att minimera civila offer och skapa en säker zon i Myawaddy Township.

Samma dag fortsatte sammandrabbningarna mellan Myanmars militär och motståndsstyrkor i flera vågor i Myanmars inre områden. Samtidigt återvänder civila från Myanmar som flytt till Mae Sot i Thailands Tak-provins till sina hem i Myanmar.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.