Thailand går in i lågturismsäsongen: industrin står inför utmaningar efter Songkran, hopp vilar på kinesiska besökare

Nationell-

Den 22 april 2024 avslöjade Mr. Sisdivachr Cheewarattanaporn, ordförande för Association of Thai Travel Agents (ATTA), offentligt att Thailand officiellt går in i lågsäsongen. Thailändska turistoperatörer kan kämpa med låginkommande turister efter Songkran-helgerna.

Direkt efter Songkran-firandet skulle Thailand officiellt gå in i lågsäsongen som det gör varje år. Många turismrelaterade företag kan behöva hålla verksamheten vid liv och möta turisternas efterfrågan med alternativ turism, enligt Sisdivachr.

Detta var karaktären hos turistsektorn som inte förändrades under det senaste decenniet. Lågsäsongen gjorde att antalet turister från väst, öst och Europa gradvis minskade. Men Kina-besökare uppskattades besöka Thailand eftersom det rådde ett nuvarande visumbefrielse mellan Thailand och Kina, konstaterade Sisdivachr.

Dessutom var taiwanesiska och indiska besökare generellt sett starka under lågsäsongsmånaderna.

Trots World Songkran Festival 2024-evenemangen i Thailand var antalet kinesiska turister som besökte Thailand under den tiden avsevärt lågt eftersom flygbiljetterna var dyra, enligt Sisdivachr.

Sisdivachr tillade vidare att trenden med kinesiska turister som besöker Thailand var i genomsnitt cirka 20,000 22,000 till 4 2024 individer dagligen, vilket ansågs vara ett bra resultat. Om siffran bibehölls till det fjärde kvartalet 8, skulle det sannolikt nå målet som satts upp av Thailands turistmyndighet (TAT) på XNUMX miljoner kinesiska individer i slutet av året.

Den nuvarande situationen är stabil när det gäller den pågående Mellanösternkonflikten mellan Israel och Iran. Men om krigszonen bryter ut i ett ytterligare krig skulle det definitivt påverka den globala ekonomin, och den thailändska turistekonomin i enlighet därmed, sa Sisdivachr.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.