Fransman greps i baren på ön Pha Ngan för att ha sålt ecstasy och kokain till turister

Surat Thani –

En fransman greps på en bar på ön Pha Ngan i Surat Thani för att ha sålt ecstasy och kokain till turister.

Koh Pha Ngan-polisen berättade för Phuket Express att de tidigare i veckan arresterade en misstänkt som endast identifierats som Ilan, 41, fransk medborgare, på en bar belägen på ett hotell i Baan Tai-distriktet, Koh Pha Ngan-distriktet.

Han beslagtogs av hemliga mängder ecstasy och kokain. Han fördes till Koh Pha Ngans polisstation för att åtalas för olagligt innehav av kategori 1 (ecstasy) droger och kategori 2 droger (kokain) med avsikt att sälja.

Hans vädjan klargjordes inte omedelbart för thailändska medier.
Ilans fall tjänar som en påminnelse om att Thailands droglagar är stränga, och turister måste iaktta försiktighet. Okunskap om lagen är ingen ursäkt, och alla som grips för att bryta mot narkotikareglerna riskerar stränga straff. Utlänningar som besöker Thailand bör prioritera sin säkerhet och hålla sig informerade om lokala lagar för att säkerställa en trevlig vistelse samtidigt som de undviker juridiska förvecklingar.

Herr Ilan står inför allvarliga juridiska konsekvenser för att ha sålt ecstasy och kokain till turister. Om han fälls kan han dömas till betydande böter och långa fängelsestraff. För dem som är inblandade i människohandel är straffen ännu strängare, inklusive möjligheten till dödsstraff. Thailands strikta droglagar lämnar lite utrymme för eftergift, och betonar vikten av att förstå lokala regler och undvika all inblandning i drogrelaterade aktiviteter

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.