Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Totalt 287 trafikdöda i Songkran och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 15 april till söndagen den 21 april 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Den thailändska regeringen har upphävt kravet att fylla i "To Mo 6" (TM6) immigrationsformuläret för utländska resenärer som reser in och ut i Thailand vid 16 land- och sjökontrollpunkter från 15 april till 15 oktober.

    TM6-formuläret är ankomst-/avresekortet, som utlänningar måste fylla i med sin passinformation och annan personlig information och reseinformation när de reser in i eller lämnar Thailand.

  2. Thailändsk storstadsutredningspolis utredde ett fall av en indisk misstänkt som påstås ha knivhuggit en thailändsk kvinna 31 gånger, vilket ledde till hennes död på ett hotell i Talat Phlu-området, Thonburi, Bangkok.

Den misstänkte ska ha erkänt sina brott för polisen eftersom han påstås ha ett personligt agg mot sin flickvän, offret, och begått mordet.

3. Thailand tillkännager totalt 287 dödsfall i kampanjen "Songkran Seven Days of Road Safety"

Provinsen med flest dödsfall var Chiang Rai med 17 dödsfall.

4. Mr. Tienprasit Chaiyapatanan, ordföranden för Thai Hotels Association (THA), avslöjade offentligt tillfredsställande bokningspriser för boende för stora Songkran-evenemang från 13 till 15 april med 90 % av hotellen fullbokade i stora turistområden.

Det var normalt när festivalen väl var över att bokningspriserna för boende skulle sjunka och gradvis öka under de närmaste månaderna i vissa provinser och vid turistattraktioner.

5. Gränsregionen mellan Thailand och Myanmar upplevde en eskalerad konflikt idag (20 april), då motståndsstyrkor riktade in sig på Myanmars militära bataljon 275 med granatkastare och drönare.

Överfallet ägde rum under Thai-Myanmar Friendship Bridge nr. 2 nära byn Yebu i Myawaddy Township, Kayin State, bara 1.5 kilometer från gränsen.

Det var allt för den här veckan, var säker!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.