Phuket strävar efter ökad säkerhet och säkerhet: Thailands premiärminister håller avgörande diskussioner

Phuket, Thailand–

I ett försök att stärka säkerheten och säkerheten för både invånare och turister, sammankallade Thailands premiärminister Srettha Thavisin nyligen diskussioner med Phukets tjänstemän, konsuler och honorärkonsuler. Som ett av världens mest eftertraktade paradis för besökare, inser Phuket behovet av att prioritera säkerhet och upprätthålla en säker miljö.

Viktiga höjdpunkter:

1. Skydd av liv och egendom: Premiärminister Srettha betonade vikten av att skydda liv och egendom på ön. Detta åtagande omfattar både thailändska medborgare och utländska invånare och turister.

2. "Phuket-modellen": För att förbättra turismen och upprätthålla strikt lag och ordning, utvecklar myndigheterna den omfattande "Phuket-modellen". Detta mångfacetterade tillvägagångssätt inkluderar flera säkerhetsåtgärder:
– Förebyggande av olyckor: Insatserna kommer att fokusera på att minimera väg- och sjöolyckor.
– Brandskydd: Protokoll kommer att stärkas för att säkerställa brandsäkerhet.
– Företagslicenser: Alla företag som är verksamma i Phuket måste följa licensreglerna.
– Körkort: Utländska ryttare och förare kommer att behöva inneha giltiga körkort. Detta inkluderar uthyrningsbyråer som har varit under strikt granskning under de senaste dagarna, konstaterar The Phuket Express, och riskerar att få extremt höga böter om de tillåter utländska medborgare att hyra fordon utan ordentliga licenser. Turisterna kommer också att straffas med böter och till och med möjligheten till fängelse för att köra utan körkort, har tjänstemän lagt till.

3. Bangla i Patong: Genom att inse att Bangla i Patong lockar ett betydande antal utländska turister, är myndigheterna engagerade i att eliminera illegala drogrelaterade aktiviteter och våld. Brådskande uppgraderingar planeras för Bangla Police box och Patong Station. Detta kommer efter ett antal högprofilerade brottsincidenter i området som involverar både thailändare och utländska medborgare.

4. Phukets pågående utveckling: Premiärminister Sretthas besök i Phuket hade tidigare markerat hans första officiella resa efter att ha tillträtt ämbetet. Samtidigt som han erkände öns framsteg, betonade han behovet av ständiga förbättringar. Utöver vinstskapande är det fortfarande en prioritet att upprätthålla nationell stabilitet.

Phukets lockelse ligger inte bara i dess naturliga skönhet utan också i dess engagemang för säkerhet och välbefinnande, sade premiärministern. Genom att implementera åtgärderna för Phuket-modellen strävar ön efter att behålla sin status som en eftertraktad destination för resenärer över hela världen.

Ön har haft ett antal incidenter som har blivit virala, många med utlänningar, som har väckt uppmärksamhet till den de senaste månaderna. Den mest kända av dessa gällde en pågående tvist mellan en schweizisk expat och en thailändsk läkare som den expat påstods bokstavligen sparkade medan han anklagade henne för att vara på hans egendom. Hon visade sig senare vara på offentlig strandmark, noterade tjänstemän. Ärendet fortsätter rättsliga förfaranden från presstid.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.