Thailands premiärminister uppmanar polisen att slå ned på inflytelserika personer

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin har gett provinspolisens region 8 befälhavare i Phuket-provinsen i uppdrag att intensifiera ansträngningarna för att gripa individer med dåligt inflytande som kontinuerligt bryter mot lagen.

Under ett möte för att granska polisverksamheten vid provinsens polisområde 8-högkvarter, levererade premiärministern policydirektiv, som uppgav att det under de senaste sex månaderna har gripits många gripanden i samband med narkotikabrott. Uppskattning uttrycktes för de rigorösa efterlevnadsinsatserna. Olika åtgärder bör vidtas för att gripa lagöverträdare för att ta itu med problemen mer effektivt, inklusive kontinuerlig hantering och ta itu med frågan om onlinespel, som har orsakat oro för allmänheten.

Genom att erkänna vikten av moralhöjande incitament för polisstyrkan, särskilt när det gäller bostäder, är det absolut nödvändigt att säkerställa adekvat och kontinuerligt byggande av polisbostäder. Regeringen ska ta hand om att förbättra polispersonalens levnadsvillkor.

När det gäller utvecklingen av Phuket-provinsen bör strikta åtgärder tillämpas beträffande illegala hotellverksamheter, för att säkerställa att licenser utfärdas strikt och att ingen verkar över lagen. Detta inkluderar strikt tillsyn över turismaktiviteter och förhindrande av utnyttjande av turister för personlig vinning.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.