Par gripits i Patong påstås ha öppnat bankkonton för bedragare

Patong –

Ett par greps i Patong efter att de påstås ha öppnat bankkonton för investeringsbedragare som genererade mer än 10 miljoner baht.

Central Investigation Bureau (CIB) berättade för Phuket Express på fredagen (19 aprilth) att de arresterade misstänkta som endast identifierades som Mr. Eak och Mrs. Jiranan i Patong. De är efterlysta misstänkta som anklagas för bedrägeri och import av falsk information till datorsystem.

Gripandet kom efter att de misstänkta ska ha använt Facebook-profiler för att övertala andra att investera med dem. Investeringen var för att köpa kryptovaluta på en webbplats. Pengar överfördes direkt till parets bankkonton. Mer än 10 miljoner baht överfördes till deras bankkonton. Investerare kunde dock inte ta ut sina kryptopengar från webbplatsen. Det finns totalt nio misstänkta som påstås vara inblandade i denna investeringsbluff.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.