Phuket avslutar Songkran med bara ett dödsfall i "Songkran Seven Days of Road Safety Campaign"

Phuket -

Phuket har meddelat totalt ett dödsfall med 49 trafikolyckor och 48 skadade under de sju dagarna (11 aprilth, 2024 till 17 april 2024) av 'Songkran Road Safety Campaign 2024'.

Phuket Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) kontor berättade för Phuket Express torsdagen (18 april) detaljer om sju dagar. Det var totalt 20 trafikolyckor med 19 skador i Mueang Phuket-distriktet, 12 olyckor med 12 skador i Thalang-distriktet och 17 olyckor med 17 skador i Kathu-distriktet (Patongs hem).

Ett dödsfall registrerades för Mueang Phuket-distriktet. En berusad rysk förare dödförklarades på platsen medan hans ryska passagerare, hans fru, ådrog sig skador efter en motorcykelolycka i Karon på onsdagsmorgonen (17 april)th) som markerade det första dödsfallet i Songkran Seven Days Road Safety Campaign.

Av de totalt 48 skadorna under de sju dagarna var 28 av offren thailändska och tjugo av andra nationaliteter. Flest skador var personer i åldern 20-29 år. Fyrtiotre olyckor involverade motorcyklar. Tjugosex av de skadade bar inte hjälmar. Elva av olyckorna gällde rattfylleri.

Thailand tillkännager totalt 287 dödsfall i kampanjen "Songkran Seven Days of Road Safety"

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.