Thailand avstår från TM6-formulär vid alla land- och kryssningshamnar från april till oktober

PRESSMEDDELANDE:

Inrikesministeriet har meddelat att från 15 april till 15 oktober kommer resenärer som kommer in och ut i Thailand genom alla åtta land- och kryssningshamnar att vara befriade från att lämna in TM6-formulär.

Policyn är utformad för att öka bekvämligheten, främja turism och stimulera den nationella ekonomin.

Detta undantag är en del av bredare statliga ansträngningar för att öka turismen och lindra trängseln vid immigrationskontrollpunkter, i syfte att förbättra Thailands internationella image. Det gäller alla åtta landkontrollpunkter, inklusive Aranyaprathet, Mukdahan, Nong Khai och Betong, samt åtta kryssnings- och sporthamnar, inklusive de i Pattaya, Phuket och Samui.

Ministeriet betonade att eliminering av kravet på TM6-formuläret kommer att minska trängseln och förenkla inreseförfarandena. Detta förväntas uppmuntra till fler resor och investeringar i Thailand, vilket i slutändan gynnar ekonomin på lång sikt.

TM6-formuläret, som utlänningar fyller i när de kommer in i och lämnar Thailand, hade spelat en avgörande roll för att säkerställa deras säkerhet och nationens säkerhet. Den beskriver besökarnas syfte med besöket, såsom turism eller sysselsättning, och deras vistelsetid.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.