Den thailändska regeringen förbereder sig när spänningarna mellan Iran och Israel eskalerar

PRESSMEDDELANDE från National News Bureau of Thailand-

Iran inledde ett militärt anfall på Israel tidigt på söndagen (14 april) och avfyrade över 200 drönare, ballistiska missiler och kryssningsmissiler, vilket utlöste ett omfattande larm och förde Mellanöstern närmare ett potentiellt allomfattande krig. Detta är den första direkta militära attacken från Iran mot Israel, vilket eskalerar långvariga spänningar mellan de två nationerna.

Attacken var som vedergällning för ett luftangrepp i Syrien den 1 april, vilket resulterade i att två iranska generaler dog i en byggnad nära den iranska ambassaden. Den iranska regeringen håller Israel ansvarigt för attacken. Som svar på det omedelbara hotet lyckades de israeliska luftförsvarssystemen, med hjälp från USA och några allierade styrkor, avlyssna majoriteten av attackerna utanför israeliska gränser.

Globala reaktioner var snabba och kritiska, med internationella ledare från FN, Frankrike, Storbritannien och Tyskland som fördömde våldet och uppmanade båda sidor att undvika ytterligare militär eskalering. Samtidigt inkluderade Israels militära svar strategiska flygangrepp i södra Libanon efter raketattacker från Hizbollah, en iranskstödd libanesisk militant grupp.

Denna dramatiska eskalering har ökat rädslan i hela regionen, med invånare i Teheran och andra städer som förbereder sig för eventuella återverkningar. Det internationella samfundet är fortfarande i hög beredskap när situationen fortsätter att nysta upp, med förhoppningar om en lösning som förhindrar ytterligare förlust av människoliv och stabilitet i regionen.

Regeringen har bekräftat att den noga övervakar de eskalerande spänningarna mellan Iran och Israel, med beredskapsplaner för att säkerställa säkerheten för thailändska medborgare i Israel. Ungefär 8,000 7 thailändska arbetare evakuerades tidigare från Israel efter en attack av Hamas den XNUMX oktober, även om många sedan dess har återvänt.

Situationen är fortfarande instabil, särskilt efter de senaste hoten från Iran och en vedergällningshållning från Israel. Utrikesministeriet (MFA) sa att det är beredd att genomföra akuta säkerhetsåtgärder för att skydda thailändska medborgare om situationen förvärras ytterligare. Thailändska medborgare i Israel rekommenderas att vara vaksamma, undvika konfliktområden och hålla kontakten med ambassaden för hjälp.

I det bredare internationella sammanhanget vidtar USA också försiktighetsåtgärder, där USA:s president Joe Biden betonar USA:s åtagande att försvara Israel mot potentiella iranska attacker. USA har utplacerat krigsfartyg till regionen, i väntan på ett överhängande hot, allteftersom den globala oron för en direkt konfrontation växer.

Denna utveckling följer på ett misstänkt israeliskt luftangrepp nära en iransk ambassadanläggning i Damaskus, som Iran lovade att hämnas och beskrev det som en attack mot dess suveränitet.

Det föregående är ett pressmeddelande från National News Bureau of Thailand.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.