Pakistansk man arresterad i Patong för 337 XNUMX dagars uppehåll

Patong –

En pakistansk man greps i Patong efter att han befunnits ha stannat kvar på sitt lagliga visum med 337 dagar.

Phuket immigrationstjänstemän berättade för Phuket Express att de tidigare denna månad arresterade en misstänkt som bara identifierades som MR. ASHFAQ, 34, pakistansk medborgare. Han greps i ett hyresrum på Ratcha Uthit 200 Pi Road i Patong.

Han fördes till Patongs polisstation för att bli anklagad för övervistelse. Gripandet kom efter att polisen fått ett tips om att det fanns en illegal utlänning som vistades i hyresrummet. När den pakistanske mannen såg polisen försökte han fly men misslyckades. Herr ASHFAQ, som bara kunde engelska, kunde inte visa upp sina juridiska visumhandlingar för tjänstemän.

Phuket Immigration fann senare att den misstänkte hade tagit sig in i Thailand via Suvarnabhumi internationella flygplats i mars förra året 2023 med ett 60-dagars turistvisum. Hans visum gick ut i maj förra året.

Relaterad artikel:

En rysk man greps i Koh Kaew, Phuket City efter att han befunnits ha överskridit sitt lagliga visum med 351 dagar.

En pakistansk man greps i Patong efter att han befunnits ha stannat kvar på sitt lagliga visum med 398 dagar.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.