Thailands regering uppmanar till säkra och respektfulla Songkran-firande bland oro för våld och trakasserier

Nationell-

Den 11 april 2024 bad Karom Phonphonklang, den thailändska biträdande regeringens talesperson, att alla medborgare skulle samarbeta för att leka vatten under Songkran-firandet på ett säkert och lämpligt sätt.

UNESCO registrerade Songkran-festivalen från Thailand som mänsklighetens immateriella kulturarv. Den thailändska regeringen hade då förberett sig för Maha Songkran World Water Festival 2024 som en stor fest.

Enligt den thailändska biträdande regeringens talesperson är Songkran en rolig festival som ofta firas med alkoholhaltiga drycker. Det kan dock leda till våld och brott, inklusive sexuella trakasserier.

En undersökning av medborgare angående Songkran-festivalen 2024 visade att 57.79 % av majoriteten fick lerpulver applicerat på sina ansikten, 32.43 % upplevde ofredande och 76.77 % av åldersgruppen under 18 år fick lerpulver applicerat på sina ansikten.

De mest utsatta sexuella trakasserierna var att bli berörd utan tillstånd på händer, armar och fysisk kontakt med 61.45 %. Mer än 92.10 % av undersökningsdeltagarna insåg att sexuella trakasserier var ett brott enligt thailändsk strafflag.

Oron under Songkran 2024 inkluderade 85.06 % oroliga för trafikolyckor, 40.22 % oroade över berusade människor som orsakar bråk och 34.13 % oroade över sexuella trakasserier.

Den thailändska regeringen betonade vikten av att respektera och värdera sin kropp; ingen ska kränka en annans rättigheter över sin kropp. Den thailändska biträdande regeringens talesperson betonade att inget våld, ofredande eller sexuella trakasserier av någon form bör begås under Songkran-festivalen.

Under tiden, vissa grupper har krävt ingen alkoholkonsumtion under festivalen och till och med hävdat att majoriteten av turisterna som sades i opinionsundersökningar skulle föredra att inte dricka alkohol medan de njuter av Songkran.

TPN Media noterar att en ovetenskaplig omröstning på våra egna sidor på sociala medier visade nästan det motsatta svaret på dessa gruppers enkäter, där den stora majoriteten av våra läsare, 83 procent, sa att de föredrog att dricka alkohol under fester och festivaler som Songkran.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.