Maha Songkran World Water Festival 2024 avslöjas med episk spektakel

PRESSMEDDELANDE:

En spektakulär parad fyllde Bangkok med livfulla färger och underbara minnen från Songkran i Thailand.

Bangkok, 11 april 2024 – "Maha Songkran World Water Festival 2024" inleddes idag med ett episkt kulturellt spektakel, som förde thailändska traditioner och kulturers ära såväl som historisk betydelse från alla regioner i landet till Bangkok inom en kväll på en en kilometer lång sträcka på 20 storslagna processioner och över 1,000 XNUMX artister som visar upp nationens stolthet.

Minister för turism och sport, Sudawan Wangsuphakijkosol, sa "Denna extravaganta parad är ett sällsynt spektakel i hjärtat av Bangkok. Den firar de anrika traditionerna av "Songkran i Thailand, den traditionella thailändska nyårsfestivalen" som är listad som UNESCO:s immateriella kulturarv. Alla är välkomna att vara en del av att fira den traditionella tro och lokala traditioner som skiljer Songkran i Thailand från alla andra länder.”

Under paraden av Maha Songkran World Water Festival 2024 stod Processionen av den gyllene Buddha-bilden och Maha Songkran-processionen med utsökt flottör som bar Nang Songkran-gudinnan från 2024 – Mahodhara Devi, presenterad av Miss Antonia Porsild, Miss Universe 2023 första tvåa.

Den andra delen av paraden var de livliga Songkran-processionerna, som visade upp storslagna festligheter från 16 provinser:

  • Chiang Mai, Khon Kaen, Chon Buri, Samut Prakan och Nakhon Si Thammarat, vars unika traditioner Thailand förbereder sig för att värva sig som "Intellectual Property Festivals".
  • Chiang Rai, Nong Khai, Phitsanulok, Songkhla och Buri Ram, där Songkran-festligheterna erkänns som utmärkande.
  • Ayutthaya, Nakhon Phanom, Lampang, Loei, Sukhothai och Phuket där Songkran-traditionerna ska främjas ytterligare.

Den sista delen av paraden bestod av processionen av mjuka krafter – spel, festivaler och filmer och serier, KOL-processionen och HBTQ-processionen.

Invigningsparaden den 11 april startade från Phan Fa Lilat-bron, marscherade längs Ratchadamnoen Klang Avenue och i cirkel runt Sanam Luang. Marschen sträckte sig cirka 2.5 kilometer.


Ytterligare en parad är planerad till den 12 april, med start kl. 17.30. och kommer endast att marschera runt Sanam Luang.

Under fem dagar kommer Sanam Luang att vara huvudplatsen för Maha Songkran World Water Festival 2024.

Kulturella och musikaliska föreställningar samt samtida och orkesterframträdanden kommer att äga rum på huvudscenen.

Songkran-traditioner och festligheter som är unika för de norra, nordöstra, östra, centrala och södra regionerna av Thailand kommer att visas i en särskild zon. I samband med detta finns aktiviteter och showcases samt gör-det-själv-workshops av lokal konst och hantverk från de fem regionerna.

Det kommer också att finnas uppvisningar och aktiviteter relaterade till thailändsk mjuk kraft inklusive Muay Thai Maha Songkran och thailändska sommarrätter.

Fantastiska plaskaktiviteter kommer att finnas vid vattenzonen med musikalisk dansfontän, vattentunnel, gigantisk plaskdamm och vattenstation.

Andra aktiviteter inkluderar en drönarshow och en mässa som säljer lokala produkter från hela landet.

Den 13 april, det traditionella thailändska nyåret, kommer det att hållas en meritceremoni och andra aktiviteter som främjar thailändska traditioner, inklusive Låten Nam Phra ritual för att rena en Buddhabild med doftvatten som ett sätt att visa respekt för Herren Buddha och ge lycka till personen och Rot Nam Dam Hua ritual – där unga människor förbereder doftvatten som de kan tvätta sina föräldrars eller äldres händer med för att be om välsignelse.

TAT inser vikten av att organisera ett miljömässigt hållbart evenemang och organiserar i samarbete med PTT Global Chemical en GCYOU Turn-aktivitet för plastavfallshantering. Besökare uppmuntras att slänga avfallsplastflaskor vid någon av de 20 "YOU Turn Drop Points" för en souvenir eller delta i DIY upcycling-aktiviteter som att förvandla plastflaskkapslar till en nyckelring och flasköppnare eller köpa upcyclingprodukter som blommiga skjortor. av plastavfall.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.