Turismminister talar om Songkran-förvirring, rikstäckande evenemang förtydligas på TAT-kalendern

Nationell-

Klockan 9:35, den 9 april 2024, uttalade Sudawan Wangsuphakijkosol, den thailändska turist- och sportministern, för allmänheten angående förvirring bland utlänningar vid starten av Songkran-festivalen.

Turism- och sportministern avslöjade offentligt att i april från den 1:a till den 21:a skulle Songkran-evenemang hållas över hela Thailand. Vattenspelsevenemangen skulle dock bara inträffa under en viss period beroende på provinser och städer.

För att klargöra förvirringen bland thailändska och utländska turister gick ministeriet för turism och sport och Thailands turistmyndighet (TAT) samman för att marknadsföra och lista evenemang i hela landet på en kalender på TAT:s officiella webbplats.

Sudawan avslöjade enligt uppgift att bokningar av boende var upp till 80 % i hela landet. Det ansågs vara goda nyheter, anmärkte Sudawan.
I Sanam Luang, Bangkok, skulle det hållas ett specialevenemang i Songkran, parader, drönaruppvisning, konserter och mycket mer från den 11:e till den 15:e april, sa Sudawan.

Ett annat intressant evenemang skulle hållas på ICONSIAM, Bangkok, under titeln THAICONIC SONGKRAN CELEBRATION från den 10:e till den 21:a april. Det skulle finnas thailändska kända artister och underhållningsaktiviteter från MEAN, PROXIE, 4EVE, ATLAS, BUS och LYKN, noterade TPN.

Phuket och Bangkok, två av våra huvudsakliga täckningsområden, kommer att fira främst den 13-15:e. Pattaya har dock sin huvuddag den 19 april och har redan vid presstid börjat vattenstrider i vissa områden, med slagsmålen som gradvis expanderar fram till det stadsövergripande evenemanget den 18:e i Naklua och den 19:e i Pattaya.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.