Thailands regering strävar efter att lyfta Koh Samui till de 10 mest attraktiva öarna i världen

Nationell-

Den 8 april 2024 avslöjade Sudawan Wangsuphakijkosol, den thailändska turist- och sportministern, offentligt en thailändsk regeringspolicy för att göra Koh Samui till en av de tio mest attraktiva öarna i världen.

Nyligen inspekterade Thailands premiärminister Srettha Thavisin Koh Samui och Surat Thani och diskuterade med lokalbefolkningen om turism och ekonomi.
Srettha hade som mål att Koh Samui skulle rankas bland de 10 globalt mest attraktiva öarna. Turism- och sportministern, presidenten för Koh Samui Tourism Promotion Association och Thailands turistmyndighet (TAT) skulle integreras för att publicera sina lokala identiteter inklusive delikatess och livsstil, enligt Sudawan.
Även om den nuvarande turismen i Koh Samui hade återgått till det normala i likhet med pre-COVID-19-perioden, var lokala entreprenörer som massörer och andra specialiteter i brist. Sudawan uppgav att det nuvarande antalet specialarbetare hade minskat från 120,000 50,000 individer till 19 XNUMX jämfört med perioden före covid XNUMX.
De lokala turistentreprenörerna begärde att ministeriet för turism och sport skulle hålla karriärutbildningsprogram för att möta efterfrågan från turistnäringen, vilket överensstämde med ministeriets policy att utveckla turistpersonal, sade Sudawan.
Dessutom skulle Srettha presentera kryssningsterminalprojektet för ett thailändskt regeringsmöte 2024 för överläggning eftersom det skulle öka antalet kvalitetsturister. Den föreslagna kryssningsvägen skulle gå från Singapore till Hongkong via Thailandbukten och kryssningar skulle lägga till vid Koh Samui i Surat Thani och Laem Chabang hamn i Chonburi.
För Andaman planerade det thailändska transportministeriet att etablera kryssningsterminaler i Phuket och Krabi, enligt Sudawan.
Enligt Sudawan visade statistiken att stora kryssningsfartyg och turister besökte Thailand från 1 januari till 7 april 2024 med totalt 100 resor och 214,097 XNUMX individer. Phukets hamn hade rekordet för flest passagerare, med Chonburi och Surat Thani efter.

Pattaya har länge diskuterat en egen kryssningsterminal vid Bali Hai Pier, konstaterar The Pattaya News, men är inte i närheten av ett slutfört projekt eller kommer att debutera när som helst inom en snar framtid, med 2026 som den tidigaste konstruktionen ens skulle börja. Vi behandlade mer om detta förslag här.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.