Premiärminister genomförde en inspektionstur i Koh Samui med fokus på infrastrukturutveckling

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin genomförde, tillsammans med viktiga regeringstjänstemän, en inspektionsturné i Koh Samui, Surat Thani, idag (7 april), med fokus på infrastrukturutveckling och ta itu med lokala utmaningar. Mittpunkten i besöket var inspektionen av den pågående stora kryssningsterminalen vid Laem Hin Khom, som lovar att stärka turismen och ta emot stora kryssningsfartyg, vilket förbättrar öns anslutningsmöjligheter och ekonomiska utsikter.

Premiärministern, i ett drag för att förbättra den lokala infrastrukturen, föreslog tillägget av en sjöflygplats för att ytterligare förbättra tillgängligheten till Koh Samui, Koh Tao och Koh Phangan, och lovade omfattande stöd för att göra dessa projekt till verklighet. Denna utveckling förväntas tjäna som en transformerande gåva till öns invånare, vilket ökar turismen och ger nya ekonomiska möjligheter.

Inspektionen lyfte fram kryssningsterminalens potential att öka turistankomsterna, med anläggningar utformade för att välkomna upp till 180,000 8.5 besökare årligen. Det ambitiösa projektet är inställt på att omdefiniera Koh Samuis turismlandskap, med en beräknad inkomst på över 30 miljarder baht under XNUMX år, vilket markerar en viktig milstolpe i öns utveckling.

För att ta itu med ett annat kritiskt problem ledde Srettha en diskussion på plats om avfallshanteringsfrågor i området, med fokus på den omedelbara utmaningen att hantera 150,000 XNUMX ton eftersläpningsavfall. Med planer på att förbättra kapaciteten hos lokala avfallshanteringsanläggningar uttryckte premiärministern sitt engagemang för hållbara miljömetoder för att klara av öns växande avfallshanteringsbehov mitt i det ökande antalet turister.

Srettha tog sig tidigare tid att besöka en durian-gård som sköts av Chainarong Thongsuk. Resan fokuserade på jordbrukets framsteg och att stärka stödnätverket för lokala bönder, med målet att förbättra motståndskraften och hållbarheten hos öns jordbruksdomän.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.