Thailand förbereder sig för en förlängd treveckors Songkran-festival, beräknade intäkter uppgår till tiotals miljarder baht

PRESSMEDDELANDE:

Thailand förbereder sig för en utökad treveckors Songkran-festival i år, med beräknade intäkter på tiotals miljarder baht. Tack vare UNESCO:s erkännande av Songkran som ett immateriellt kulturarv för mänskligheten, planeras festligheter över stora destinationer som Bangkok, Chiang Mai, Phuket och Pattaya från 1 till 21 april.

Optimismen är stor för en ökning av antalet besökare till Chiang Mai, sporrat av en aggressiv reklamkampanj. Staden förbereder sig för en längre festivalperiod än vanligt, med förhoppningar om att hotellbokningspriserna ska nå 65-70 % mellan 12 och 16 april och en genomsnittlig beläggning på 55-60 % för hela månaden.

Pattaya ser också fram emot sin unika "Wan Lai"-festival som börjar den 19 april. Festivalen kommer att förena kulturella traditioner med modern underhållning, med löften om vattenstrider, DJ-framträdanden och liveband. För att säkerställa turisternas säkerhet finns omfattande säkerhetsåtgärder på plats och hotellbokningarna har ökat avsevärt, särskilt från kinesiska besökare.

Khao San Road i Bangkok förväntar sig omkring 100,000 13 besökare till Songkran-festligheterna från 15 till 9 april, vilket gör att evenemangen pågår fram till XNUMX. Ansvariga myndighetsenheter har fått i uppdrag att fortsätta främja den utökade festivalen för att locka internationella turister och att följa en transparent kommunikation om evenemangsschemat.

I Phuket förväntas "Songkran Water Music Festival on the Beach 2024" och andra kulturevenemang locka massor av turister, med hotellbokningar som redan närmar sig 80 % kapacitet. Öprovinsen förväntar sig att välkomna över 264,350 7.04 besökare, vilket genererar cirka XNUMX miljarder baht i intäkter.

Thailands turistmyndighet (TAT) uppskattar att den kommande Songkran-festivalen kommer att generera en rikstäckande inkomst på 52.5 miljarder baht, en betydande ökning från föregående års siffror. Den centrala administrationen är fokuserad på att förbättra informationsspridningen för att säkerställa att besökarna får korrekta uppgifter om festivalens rikstäckande firande och för att förbättra den övergripande upplevelsen för alla deltagare.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.