Royal Thai Police förbättrar cyberverktyg för att hantera bedrägerier och onlinespel 

PRESSMEDDELANDE:

Royal Thai Police (RTP) har instruerat Cyber ​​Crime Investigation Bureau att använda avancerade verktyg för stränga åtgärder mot webbplatsrelaterade brott.

Detta initiativ är ett svar på premiärminister Srettha Thavisins mandat för RTP att slå ner på bedragare, onlinespel och falska nyheter som drivs av callcenter inom en 30-dagarsperiod.

Polisgeneral Kit-rat Panpetch, den tillförordnade RTP-kommissionären, vidarebefordrade premiärministerns kommando till styrkan och klargjorde att alla som befunnits medskyldiga, inklusive regeringspersonal, kommer att ställas inför rättsliga åtgärder.

Den tillförordnade polischefen tog upp förfrågningar om konsekvenserna för tjänstemännen om påtagliga framsteg inte observeras efter 30 dagar och nämnde behovet av tålamod, eftersom premiärministern tror att resultaten kommer att tala för sig själva till allmänheten.

När det gäller den pågående utredningen som involverar biträdande polischefspolisgeneral Surachate Hakparn, noterade Kit-rat att utredningen fortskrider enligt lagliga protokoll, och anförtror processen till utredningsmännen.

RTP:s juridiska avdelning granskar för närvarande detaljerna i detta fall, med efterföljande överväganden som ska göras av polisgeneral Kit-rat.

Tidigare hade brottmålsdomstolen utfärdat en arresteringsorder för polisgeneral Surachate relaterat till ett fall på en spelwebbplats efter att han missat tre kallelser. Icke desto mindre överlämnade den biträdande rikspolischefen till myndigheterna för att ta itu med anklagelserna kort efter att utredarna säkrat en arresteringsorder på tisdagen.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.