Kvinna åtalad för djurplågeri efter att ha övergett 42 kattungar vid vägkanten

PRESSMEDDELANDE:

En thailändsk kvinna har åtalats för djurplågeri och bötfällts med 10,000 42 baht efter att ha övergett 12 kattungar vid sidan av en väg i Mai Khao, Phuket. Kattungarna upptäcktes av personal från Soi Dog Foundation, en djurskyddsorganisation som driver en fristad för herrelösa hundar och katter i distriktet. Tyvärr hittades XNUMX av kattungarna döda vid ankomsten.

CCTV-filmer fångade händelsen som ägde rum den 6 oktober 2023. I videon kan "Ms.A" ses ta bort kattungarna från lastflaket på sin pick-up innan hon flydde från platsen. Kattungarna hade trängts in i små, otäckta burar och körts över 200 kilometer under ett regnväder. Veterinärkontroller bekräftade att de överlevande kattungarna var trötta och uttorkade på grund av den tillryggalagda sträckan och exponering för ogynnsamma väderförhållanden.

Under en efterföljande utredning utförd av Soi Dogs sociala förändringsteam erkände A att hon hade tagit kattungarna från ett tempel i Surat Thani innan hon påbörjade resan till Mai Khao. Soi Dogs sociala förändringsteam besökte templet och upptäckte att kattungarna hade varit under vård av en lokal munk. Han ger dagligt stöd till tempelkatter och -hundar och arbetar tillsammans med lokala volontärer för att sterilisera/kastrera och vaccinera dem. Han blev lurad av Ms.A.s avsikter, som hävdade att hon redan hade hittat potentiella ägare till kattungarna och att hon skulle leverera dem till deras nya hem.

På förhör hävdade A att hon inte var medveten om att hennes handlingar stred mot lagen och att hon tyckte synd om kattungarna och bara ville hjälpa dem.

Sakdapol Thongjan, Soi Dogs sociala förändringschef, upprepade att varje hund och katt kan leva lyckligt i sitt eget samhälle om det finns djurmatare i området för att stödja dem. I djurskyddets intresse bör de också kastreras/kastreras och vaccineras för att säkerställa att de är vid god hälsa och för att skydda alla från spridning av sjukdomar, inklusive rabies. Att flytta djur till ett skydd ger ingen långsiktig lösning för deras vård. Han tillade: "Vi förstår att Ms.A ville att kattungarna skulle få ett bättre liv, men hon gick på fel sätt med det, och handlingen att dumpa dem är olaglig. Att köra dem så långa sträckor är dessutom en åtgärd som inte bryr sig om deras välfärd.”

Efter utredningen lämnade Phuket Livestock Development Office in åtal mot Ms.A enligt lagen om djurplågeri och djurskydd. Hon erkände sig skyldig och fick en böter på 10,000 XNUMX baht tillsammans med ett brottsregister.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.