108 personer överlever efter att färjan fattat eld nära Koh Tao Island i Thailand-VIDEO

Surat Thani, Thailand – Torsdagen den 4 april 2024 fattade en färja med 97 thailändska och utländska passagerare, tillsammans med 11 båtbesättningsmedlemmar, eld nära Turtle Island (Koh Tao) i Koh Pha Ngan-distriktet. Incidenten inträffade under morgontimmarna, vilket ledde till ett snabbt svar från relevanta myndigheter, räddningsarbetare och båtoperatörer.

Surat Thani Marine Office fick meddelande om nödsituationen klockan 7:00 i Koh Tao-distriktet. När branden slukade fartyget tvingades några passagerare att hoppa i vattnet. Lyckligtvis räddades alla 108 personer ombord framgångsrikt.

Under den skakande upplevelsen fick flera passagerare lindriga skador och andningssvårigheter på grund av rökinandning. Branden var under kontroll klockan 8, men inte utan skador på några fordon på färjan. Preliminära undersökningar tyder på att branden har uppstått i färjans maskinrum.

Den ödesdigra färjan hade avgått från en brygga i Surat Thani kvällen innan och satte segel vid 11:00. Den fattade tragiskt eld när den närmade sig sin destination nära en annan pir på morgonen.

Myndigheterna undersöker noga orsaken till händelsen för att förhindra liknande olyckor i framtiden. Passagerarnas säkerhet och välbefinnande är fortfarande högsta prioritet för sjöfartsmyndigheterna i regionen.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.