Indisk motorcykelförare greps för rattfylleri i Patong

Patong –

En indisk motorcykelförare greps i Patong för rattfylleri på tisdagen tidigt på morgonen (2 aprilnd).

Patongpolisen berättade för Phuket Express att de hade satt upp en poliskontroll på Taweewong Road. Klockan 1:14 stoppades den misstänkte som endast identifierades som Rahil, 34, indisk medborgare, vid checkpointen.

Han fick ett alkoholutandningstest som visade 80 milligram procent alkohol, vilket var över gränsen på 50. Han fördes till Patongs polisstation för att åtalas för rattfylleri.

Detta var den andra berusade utländska föraren som greps i Patong denna månad. Minst nio utländska förare greps i Patong förra månaden enligt nedan.

Patongpolisen har varit särskilt fokuserad på att utländska förare och turister bryter mot thailändska lagar efter att en serie uppmärksammade fall av turister och ex-klappar som betedde sig illa i Phuket och Thailand väckte negativ uppmärksamhet från lokala invånare.

I Thailand tas körning under påverkan av alkohol på allvar, med stränga straff på plats för att avskräcka sådant beteende. Om personer ertappas med att köra berusade kan de drabbas av följande konsekvenser:

1. Fängelsetid: Förövare kan få fängelse i upp till ett år.

2. Böter: Böterna för rattfylleri varierar från 5,000 20,000 till XNUMX XNUMX thailändska baht.

3. Indragning eller återkallelse av körkort: Dömda förare kan få sina körkort indragna eller återkallade under en period på upp till sex månader

En rysk man greps för rattfylleri i Patong tidigt på måndagsmorgonen (1 aprilst).

En iransk och indisk man greps i Patong för rattfylleri på torsdagen (28 marsth).

En rysk man greps för rattfylleri i Patong. Detta gör totalt sju utlänningar arresterade för rattfylleri på tre dagar i Phuket.

En indier, en brittisk och en fransk förare greps i Patong för rattfylleri.

En fransman, en marockan och en brittisk man greps i Patong för rattfylleri. Detta gör att totalt sex utlänningar arresterades för rattfylleri på bara några dagar.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.