Tonåring greps efter skottincident i Kathu, Phuket

Kathu, Thailand – En 17-årig manlig tonåring har gripits av myndigheterna efter att ha avlossat ett skott mot en 16-årig manlig tonåring i staden Kathu. Händelsen inträffade onsdagen den 27 mars.

Enligt polisrapporter fick Kathu-polisen ett meddelande från Patongs sjukhus klockan 3:27 om händelsen. Den skadade tonåringen, vars namn undanhölls på grund av sin ålder, hade fått en skottskada i armen. Han berättade för polisen att han och hans vänner åkte på en motorcykel längs Kathu – Na Koh Road när en pickup kom fram till dem. Plötsligt avlossades skott i deras riktning.

Trots att han var skadad bestämde sig 16-åringen för att återvända hem istället för att omedelbart söka läkarvård. Det var först när hans mamma märkte hans tillstånd som han fördes till sjukhus för vård.

Utredningen fortskred snabbt när myndigheterna granskade CCTV-bilder från händelseplatsen. Inom samma dag lyckades de identifiera den misstänkte: en 17-årig manlig tonåring, namn undanhållet på grund av att han var ung. När polisen grep honom beslagtog polisen en handgjord pistol tillsammans med fem kulor.

Den misstänkte hävdade att den 16-åriga tonåringen ska ha hotat honom innan händelsen, vilket fick honom att förfölja och öppna eld. Polisen fortsätter för närvarande sin utredning för att fastställa lämpliga rättsliga åtgärder.

Allt eftersom fallet utvecklas kommer rättssystemet att avgöra konsekvenserna för den åtalade tonåringen. Det skadade offret förväntas återhämta sig helt, men de känslomässiga effekterna av händelsen kan dröja kvar ett tag.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.