Kulturministeriet avslöjade planer för Songkran UNESCO:s utnämning

PRESSMEDDELANDE:

Kulturministeriet har avslöjat planerna för årets Songkran-festival, efter UNESCO:s utnämning av Songkran som ett viktigt globalt kulturarv. Festivalen, som har temat "Mänsklighetens immateriella kulturarv", tillkännagavs under en presskonferens nyligen på Thailand Cultural Center, och försöker visa upp thailändska nyårstraditioner, förbättra kulturell turism och stimulera ekonomisk utveckling genom samhällsbaserade evenemang.

Enligt kulturminister Sermsak Pongpanich är årets festival känd för att presentera Anntonia Porsild, Miss Universe 2023s första tvåa, som Songkran-ambassadör och introducera Songkran-låtar på olika språk. Firande är planerade över hela Thailand, inklusive Bangkok och provinser som Chiang Mai, Khon Kaen, Samut Prakan, Chonburi och Phuket. Varje plats kommer att erbjuda unika aktiviteter, från traditionella ritualer till moderna musikfestivaler, som visar upp mångfalden av Songkran-festligheter.

Kulturministeriet organiserar också offentliga aktiviteter, såsom en nationell konstnärsvälsignelseceremoni, en utställning om Songkran som ett immateriellt kulturarv och en traditionell festival i Wat Suthat Thepwararam i Bangkok. Dessa evenemang engagerar allmänheten i bevarandet av Songkran-traditionerna och fördjupar uppskattningen av dess kulturella betydelse.

Med Songkran-festivalen representerad som ett nyckelögonblick för att fira thailändska traditioner, inbjuder kulturministeriet alla att delta i festligheterna och uttrycker beredskap att ge ett varmt välkomnande till alla thailändare och besökare från hela världen.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.