Australisk man ska ha stjäl en stor cykel på Koh Samui

FOTO: MGR Online

Surat Thani –

En 56-årig australisk man greps på tisdagen (26 marsth) efter att han påstås ha stulit en motorcykel på ön Samui.

Bophuts polischef överste Denduang Thongsrisuk berättade för Phuket Express att de arresterade den misstänkte, endast identifierad som MR. HELMUT, 56, australiensisk medborgare. Samuis provinsdomstol utfärdade ursprungligen en arresteringsorder på honom den 22 marsnd, 2024 för nattstöld.

Han greps när han anlände till Samuis turistpolis för att begära att få gå utanför det registrerade området för att få sin visumförlängning. Hans 90 dagars turistvisum gick ut på tisdagen (26 marsth). Turistpolisen kontrollerade systemet innan de hittade en arresteringsorder på honom. Han fördes till Bophuts polisstation för ytterligare rättsliga åtgärder.

I mars 2nd2024 kl. 3 den australiensiska misstänkte ska ha stulit en stor cykel från en biluthyrningsbutik nära ett sjukhus. Den stulna motorcykeln som polisen beslagtog hos honom hade modifierats genom att färgen ändrats och den ändrades från en röd registreringsskylt till en vit registreringsskylt.

HERR. HELMUT släppte inte omedelbart något uttalande till pressen eller någon vädjan.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.