Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Massive Gambling Den Raid och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 18 mars till söndagen den 24 mars 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

1. Pheu Thai partiledare diskuterar relationer mellan Thailand och Kambodja och ASEAN-turismsamarbete under besöket i Kambodja.
Paetongtarn Shinawatra, ledaren för Pheu Thai Party, ledde partiets verkställande kommitté för att besöka Kambodja för politiska diskussioner för att utveckla samarbetet mellan de två länderna.

2. Vice premiärminister Anutin leder en massiv hasardspelsoperation i Nonthaburi, över 300 spelare tillfångatagna.
Polisen beslagtog kontanter och kasinomarker värda mer än 320 miljoner baht och mer än 300 miljoner baht på bankkonton. Över 300 spelare greps, enligt polisen.

3. Thailändska myndigheter avslöjar att illegala invandrararbetare tar över thailändska jobb i turistområden
De invandrade arbetarna påstås olagligt ta över thailändarnas jobb i turistattraktioner och kommersiella områden i Bangkok, Pattaya, Phuket, Chiang Mai och andra platser och inspekterades av thailändska myndigheter.

4. Thailands bästa poliser överfördes till PMs kontor tillfälligt under spelutredning
Srettha utfärdade en order att tillfälligt överföra Pol. General Surachet och Pol. General Torsak i 60 dagar för att utföra sin tjänst vid statsministerns kansli. Pol. General Kittirat Phanphet, ställföreträdande polischef, utsågs till tillförordnad generalkommissarie för den kungliga thailändska polisen.

5. Thailändska myndigheter förföljer misstänkta för mordbrand i södra provinser efter 45 samtidiga attacker
Grupperna av misstänkta hade omfattande planer och var väl förberedda. Mer än 100 individer ska ha spridits ut samtidigt och flytt efter mordbrand i tre provinser, enligt lokala medier.

Det var allt för den här veckan, var säker!

Denna artikel dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The TPN National.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.