Regeringen ska hjälpa offer för mordbrand i söder

PRESSMEDDELANDE:

Regeringen har utlovat stöd och ekonomiskt stöd till offren för en serie mordbrandsattacker som riktade sig mot fyra södra provinser i fredags (23 mars), och uppmanade den kungliga thailändska polisen att genomföra en grundlig utredning och se till att de drabbade individerna får kompensation.

I ett försök att ta itu med våldet inledde premiärminister Srettha Thavisin under helgen diskussioner med Malaysias premiärminister Anwar Ibrahim och erkände Malaysias roll i att förmedla fredssamtal med upprorsgrupper i södra.

Attackerna, utförda på ett samordnat sätt på 44 platser, tros vara en maktdemonstration mitt i upplevda säkerhetslättnader i Thailands södra region. Våldet störde freden under ramadan, krävde livet av en kvinna i Myanmar i Pattani och ledde till upptäckten av en sprängladdning på en bensinstation, som framgångsrikt neutraliserades av enheten för bortskaffande av explosiva varor (EOD).

Yala vice guvernör Anan Bunsamran har tillkännagett bildandet av ett gemensamt kompensationscenter för att utvärdera skadan och hjälpa drabbade invånare, även om tidslinjen för denna process fortfarande är oklar. För att ytterligare stödja återhämtningsinsatserna har Thai Health Promotion Foundation (ThaiHealth) säkrat ytterligare finansiering från Världsbanken, som syftar till att ge fortsatt hjälp till samhällena i Thailands yttersta söder.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.