Beväpnad man greps i Phuket efter att ha dödat två personer

Phuket-

I ett betydande genombrott grep Central Investigation Bureau (CIB) en flyktig beväpnad man i Phuket söndagen den 24 mars 2024. Den misstänkte, identifierad som 32-åriga Thanya 'Bom', greps i ett varuhus i Wichit, Phuket City.

Thanya var på flykt efter ett beslut utfärdat av Surat Thani provinsdomstol den 23 mars 2024, säger polisen i Phuket. Han står inför allvarliga anklagelser inklusive mord, olagligt innehav av skjutvapen och ammunition och att bära ett vapen offentligt utan tillstånd.

Gripandet härrör från en incident den 22 mars 2024, då Don Sak-polisen i Surat Thani larmades om en dödsskjutning cirka 200 meter från deras station. Fallet, kopplat till en påstådd olaglig narkotikahandelstvist, pekade på Thanya som förövaren, säger polisen. Noterbart var Thanya tidigare inblandad i mordet 2022 på en framstående affärskvinna i Surat Thani och hade släppts mot borgen under rättegången.

Efter ett tips spårade polisen Thanyas flykt till Phuket, vilket ledde till att han greps. Han har sedan transporterats till Don Sak polisstation, där han enligt uppgift har förnekat alla anklagelser mot honom. Utredningen fortsätter när myndigheterna går djupare in i Thanyas påstådda kriminella aktiviteter.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.