Thailand fastställer ersättning till offer för vilda djurattack

PRESSMEDDELANDE:

Ministeriet för naturresurser och miljö har infört nya ersättningsregler för offer för vilda djurattacker, som svar på ökande incidenter med apor i Lop Buri-provinsen.

Under ledning av naturresurs- och miljöminister Pol Gen Patcharawat Wongsuwon fastställer reglerna, som gäller från och med lördagen (23 mars), ersättningar upp till 100,000 50,000 baht för allvarliga skador eller dödsfall, 30,000 300 baht för förlust av en lem eller ett öga, och ett tak på 180 XNUMX baht för andra skador. Dessutom kan offer få dagliga betalningar på XNUMX baht under sin återhämtning i upp till XNUMX dagar.

Flytten syftar till att erbjuda ekonomisk lättnad till dem som drabbats av möten med vilda djur som apor, elefanter, gaurs och björnar. Initiativet anländer mitt i växande oro över aggressiva makaker i Lop Buri, som har rapporterats attackera både lokalbefolkningen och turister, främst för att rycka mat.

Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation planerar att flytta aggressiva apor från Lop Buris stadsområden till utsedda inhägnader inom provinsen och närliggande Nakhon Nayok, och noterar att matbrist under den varma årstiden ofta utlöser deras aggressiva beteende.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.