Misstänkt greps efter att ha knivhuggit trädgårdsmästaren till döds i Wichit

Phuket-

I Wichit greps en 55-årig man misstänkt i Patong efter ett dödligt bråk som resulterade i att en 49-årig man knivhögg.

Enligt Wichit-polisen, som rapporterats av Phuket Express, inträffade händelsen tisdagen den 19 mars i ett arbetsläger i Soi Thep Anusorn, Wichit. Offret, Mr. Boonkamplan Boonchoo, en 49-årig infödd i Sisaket, dukade efter av knivhugg. Efter händelsen flydde den misstänkte platsen.

Phukets provinsdomstol utfärdade en arresteringsorder för den misstänkte, identifierad som Mr. Issara Khunpoechai, 55. Mr. Issara, som nu åtalas för mord, greps torsdagen den 21 mars längs 50 Years Hill Road i Patong.

Mr. Issara erkände för myndigheterna att han hade druckit alkohol med Mr. Boonkamplan dagen för händelsen. Ett argument uppstod som eskalerade till en fysisk konfrontation. Mr. Issara erkände att han slagit Mr Boonkamplan två gånger med en whiskyflaska, vilket ledde till att Mr Boonkamplan föll till marken. I stundens hetta använde Mr. Issara den trasiga glasflaskan för att tillfoga ett dödligt knivhugg i Mr. Boonkamplans hals.

I Thailand kan straffen för mord vara stränga. Enligt thailändsk lag kan alla som begår mord riskera dödsstraff eller fängelse i 15-20 år. Dödsstraffet verkställs genom en dödlig injektion.

Det är dock viktigt att notera att det faktiska straffet kan variera beroende på omständigheterna kring brottet och domstolens bedömning. Faktorer som överlag, grymhet eller offrets status kan påverka straffets svårighetsgrad.

I fallet med Mr. Issara Khunpoechai, om han döms, kan han potentiellt möta dessa påföljder, med förbehåll för resultaten och besluten i den rättsliga processen.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.