Thailands bästa poliser överfördes till PMs kontor tillfälligt under spelutredning

Nationell-

Klockan 11:00, den 20 mars 2024, kallade Thailands premiärminister Srettha Thavisin Pol. General Torsak Sukvimol, generalkommissarien för den kungliga thailändska polisen, och Pol. General Surachet Hakparn, biträdande nationell polischef vid regeringshuset i Thailand för att reda ut konflikten mellan de två parterna.

Efter att ha träffat Thailands premiärminister, Pol. General Torsak och Pol. General Surachet höll en presskonferens vid den kungliga thailändska polisen angående den uppfattade konflikten mellan de två som var vilseledande för allmänheten.

Fallet med onlinespelnätverket som påstås ha involverat Pol. General Surachet och andra högt uppsatta officerare överlämnades till kontoret för den nationella antikorruptionskommissionen för ytterligare juridisk behandling, sade Pol. Gen Torsak.

Pol. General Torsak uppgav offentligt att han aldrig hade för avsikt att motarbeta Pol. General Surachet och det fanns ingen anledning att göra det. Pol. General Torsak ska ha uttryckt sin oro för konflikten som cirkulerade på sociala medier. Det återstod bara 194 dagar av hans tjänst och han ville göra sin bästa plikt på sina återstående dagar.

För att avsluta konflikten, Pol. General Torsak ringde enligt uppgift Pol. General Surachet ska ha ett möte med Srettha för att diskutera saken idag (20 mars).
Pol. General Surachet uppgav offentligt att han skulle dra tillbaka sina rättsliga åtgärder i alla relaterade polisfall som t.ex polisteamet söker efter Pol. General Surachets residens den 25 september 2023.

Han skulle lägga ner alla fall som rör polisen eftersom han inte ville bli kritiserad av den thailändska premiärministern och allmänheten, anmärkte Pol. General Surachet.
Pol. General Surachet betonade att presskonferensen i dag inte var ett drama för att lura allmänheten.

Klockan 2:30 avslöjade Srettha offentligt för thailändska nationella medier att det angående mötet med Pol. General Surachet och Pol. General Torsak, de beordrades att utföra sin tjänst tillfälligt i 60 dagar vid statsministerns kansli. Pol. General Kittirat Phanphet, ställföreträdande polischef, utsågs till tillförordnad generalkommissarie för den kungliga thailändska polisen.

Srettha uppgav att den tillfälliga överföringen inte var att straffa Pol. General Surachet och Pol. General Torsak eftersom allt hade gjorts under obligatoriska förfaranden och deras löner var fortfarande desamma eftersom de fortfarande var oskyldiga om inte motsatsen bevisats i en domstol enligt thailändsk lag.

En utredningskommitté fick i uppdrag att utreda alla konflikter mellan Pol. General Surachet och Pol. General Torsak för att rensa de negativa bilderna till allmänheten, sa Srettha.

Läs den tidigare historien om biträdande rikspolischef Surachet Hakparns där hans juridiska team motbevisar påstådd inblandning i onlinespelnätverk.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.