Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Visumfri affär med EU-förslag och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 11 mars till söndagen den 17 mars 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Thailand driver på för planer för att förbättra sina internationella relationer och turistsektorn när premiärminister Srettha Thavisin tillkännagav att han fick stöd från Frankrike för ett visumfritt avtal med länder i Schengenområdet.

Avtalet, om det godkänns, förväntas öka turismen och affärsmöjligheterna mellan Thailand och de 27 Schengenländerna, vilket främjar ett närmare samarbete mellan olika sektorer.

2. Dr. Cholnan Srikaew, den thailändska folkhälsoministern, gav offentligt ett svar efter mötet med kontrollkommittén för alkoholhaltiga drycker om riktlinjer för kontroll av alkoholhaltiga drycker under World Songkran Festival.

Det nationella alkoholkontrollsystemet skulle delas in i tre faser: före Songkran-helgerna, 1-10 april, under Songkran-helgerna, 11-17 april, och efter Songkran-helgerna, 18-21.

3. Thailands förre premiärminister Thaksin Shinawatra, hans dotter och Pheu Thais partiledare Paetongtarn Shinawatra och hans släktingar besökte hans hemstad i Chiang Mai med privatjet.

Många lokalbefolkning i Chiang Mai och en grupp röda tröjor visade Thaksin gästfrihet efter hans 17 år som flykting utomlands.

4. Mrs. Thapanee Kiatphaibool, guvernören för Thailands turistmyndighet (TAT), avslöjade offentligt statistik över antalet kinesiska turister till Thailand som ökade avsevärt efter att permanent avstått från viseringskrav med Kina.

År 2024 skulle antalet thailändska turister som besöker Kina vara tvåfaldigt och antalet kinesiska turister som besöker Thailand skulle vara trefaldigt jämfört med perioden före COVID-19, hävdade TAT.

5. Utredningsgruppen i fallet med spelnätverket "Minnie" utfärdade en stämning till Pol. General Surachet Hakparn, den thailändska biträdande nationella polischefen, för att erkänna anklagelser om penningtvättsbrott.

Pol. General Surachet måste rapportera sig själv till Metropolitan Police Division 2 den 21 mars 2024, enligt thailändska nationella medier. Han har sagt att han är oskyldig.

Det var allt för den här veckan, var säker!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.