KLPGA-drottning Lee Yewon regerar Supreme i Blue Canyon Ladies Championship

PRESSMEDDELANDE:

Lee Yewon bevisade varför hon tog KLPGA-tronen förra året när hon tog ifrån Choi Minkyung med bara ett slag för att säkra segern vid det första 650,000 XNUMX USD Blue Canyon Ladies Championship som hölls på Blue Canyon Country Club Phuket på söndagen.

Förblev sammansatt och samlad trots den obevekliga hettan på ön, världens nr 35 kardade sex birdies mot två bogeys för att avsluta med en 68, och slutade på totalt nio under par-207 på par 72 6,491 XNUMX yard layout.

Den här segern markerade Yewons fjärde trofé på KLPGA-touren, och lade till hennes tre vinster från föregående säsong som förde henne till nummer 1 i KLPGA Order of Merit för 2023.

"Jag är glad över att vinna den här titeln, även om jag känner att det finns utrymme för förbättringar", sa KLPGA Tours topprankade spelare. "Fairways är ganska smala, så min strategi var att konsekvent hitta dem och hålla bollen i spel."

Efter ett felaktigt teeslag som hittade dammen på det 14:e hålet, erkände Yewon en tillfällig förlust av självförtroende, men två avgörande birdies på de 15:e och 18:e hålen förde henne tillbaka i strid.

"Jag kände mig mer tillfreds från den tidpunkten och framåt, även om jag inte förväntade mig att vinna direkt. Det är verkligen en ära att triumfera här i Thailand. Jag har alltid velat besöka Phuket, men jag hade aldrig föreställt mig att det skulle vara så här varmt”, delade Yewon, vars thailändska favoriträtt är Pad Thai (thaibrända nudlar).

Yewon kommer att återvända till Sydkorea med en vinnarpung på 117,000 XNUMX USD, med planer på att försvara sin titel nästa år.

Minkyung, rankad 59:a på KLPGA, hade en möjlighet att jämna ut sig med Yewon på det sista hålet, men hennes 30-fots birdie-försök missade målet. Hon nöjde sig med andraplatsen med en poäng på 71 och totalt åtta under par-208, och tjänade 71,500 XNUMX USD som tvåa.

Lee Jeyeong, rankad som nr 34 på touren, säkrade tredjeplatsen med en omgång på 68 för totalt sex under par-210, vilket placerade henne ensam på tredje plats.

Övernattningsledaren Bang Shinsil, som plågas av tre bogeys och en dubbel bogey på nr 15 mot bara två birdies, fick nöja sig med en gemensam fjärdeplats tillsammans med flera andra spelare, inklusive Choi Yerim, Leejungmin, Kim Woojeong, Hwang Youmin, Park Juyoung och Park Minji.

Samtidigt fick Park Minji ett specialpris – ett års medlemskap värt 200,000 65 Bt – för att ha uppnått den lägsta poängen på XNUMX i den andra omgången.

Trots en nedslående omgång på 73 behöll Phannarai Meesom-us sin status som helgens mest imponerande lokala spelare, och slutade oavgjort på 17:e plats med totalt tre under par-213.

"Jag är någorlunda nöjd med min prestation den här veckan, som slutade tre under par, även om jag vet att jag kunde ha gjort det bättre om jag inte hade vacklat under de sista hålen", sa den 19-årige spelaren från Chonburi.

"Men att spela tillsammans med sydkoreanska spelare har varit en värdefull upplevelse. De uppvisar en anmärkningsvärd mental motståndskraft och kan snabbt återhämta sig från misstag”, tillade Phannarai, som kommer att fokusera främst på turneringar i Taiwan och Kina i år.

Blue Canyon Ladies Championship är stolt sponsrad av uppskattade varumärken som Siang Pure, Peppermint Field, Chang Natural Mineral Water, ANew Golf, SParms och Hatari.

Blue Canyon Country Club och KLPGA har ingått ett treårigt avtal för att vara värd för denna turnering från 2024 till 2026.”

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.