Koreansk sensation Bang Shinsil griper rampljuset med back-to-back 68:or på Blue Canyon Ladies

Pressmeddelande -

Bang Shinsil från Sydkorea fortsatte sin imponerande form genom att karda sin andra raka 68, och tog en ledning på ett slag när hon går in i den sista omgången av US$650,000 XNUMX Blue Canyon Ladies Championship på lördag.

Den 19-åriga golfaren visade sin skicklighet med två birdies på de första nio och lade till ytterligare två efter svängen, vilket säkrade en ensam ledning på åtta under par-136 på par 72, 6,511 XNUMX yard Blue Canyon Country Club i Phuket .

Shinsil, som slutade tvåa i förra veckans KLPGA-säsongsöppning i Singapore, har en skottfördel över sina landsmän Choi Minkyung och Hong Jungmin.

När hon reflekterade över sin strategi, påpekade Shinsil: "Kursen här är relativt kort, så jag måste koncentrera mig på min körning. När det gäller morgondagens plan måste jag behålla fokus och leverera mina bästa skott. Även om jag tycker om att vara i Phuket, är min tid här begränsad eftersom jag måste återvända på söndag kväll.”

Den sydkoreanska spelaren har siktet inställt på att vinna sin tredje KLPGA-krona, efter att ha säkrat två titlar 2023 – 11:e E1 Charity Open och Dongbu Construction – Koreit Championship.

Minkyung, rankad 59:a på KLPGA-rankingen, motverkade rygg mot rygg bogeys på hål 7 och 8 med fem birdies, kardade en andra omgång 69 för totalt sju under par-137, vilket gjorde henne med 20:e rankade Jungmin, som postade en 68 med fem birdies och en ensam bogey på det 17:e hålet.

Medan den 21-årige Jungmin redan har en KLPGA-seger från Doosan Match Play Championship 2022, har Minkyung ännu inte säkrat en genombrottsseger, trots att han slutade bland de tre bästa i två tävlingar: 2022 MCCOL-Mona Park Open och 10:e Jejusamdasoo Masters.

Övernattningsledaren Kim Heeji bytte tre birdies med tre bogeys och kortade ett jämnt par 72 för att sitta på sex under par-138, två skott från ledningen. Hon fick sällskap av Hwang Youmin och Ko Jiu. Den senare, rankad 23:a på touren, sänkte åtta birdies mot två bogeys för en fantastisk andra omgång 66.

Fem spelare, inklusive nummer 1 Lee Yewon, Park Minji, Kim Minju, Lee Soyoung och Cho Ayean, kom efter med ett enda slag, var och en med totalt 139.

Den thailändska hoppfullen Phannarai Meesom-us, som för en kort stund kom fram som en topputmanare med sju under par, vacklade med tre bogeys på de sista fyra hålen och slutade med 72 och totalt fyra under par-140. Trots detta bakslag förblev hon den mest framstående spelaren bland thailändarna, med Pornanong Phatlum efter tre slag på ett under-par-143.

Förutom den betydande vinnarpungen på 117,000 5 USD, erbjuder turneringen även specialpriser, såsom ett 650,000-årigt medlemskap värt 3 14 Bt för en spelare som uppnår en hole-in-one på par 200,000 XNUMX:e hålet och ett årsmedlemskap värd XNUMX XNUMX Bt för spelaren med lägst poäng i en omgång.

Sponsrat av kända varumärken inklusive Siang Pure, Peppermint Field, Chang Natural Mineral Water, ANew Golf, SParms och Hatari, lovar Blue Canyon Ladies Championship fängslande golfaktiviteter för entusiaster.

Golfentusiaster kan se spänningen utspela sig live på True Visions True Sport 5-kanal från 15 till 17 mars, från 13:00 till 16:00. Onlinebiljetter till evenemanget finns att köpa på [https://bluecanyonladieschampionship.com/etn/blue-canyon-ladies-championship-2024/](https://bluecanyonladieschampionship.com/etn/blue-canyon-ladies-championship -2024/). Håll dig uppdaterad med den senaste utvecklingen genom att besöka turneringens Facebook-sida: [https://www.facebook.com/bluecanyonladieschampionship?mibextid=dGKdO6](https://www.facebook.com/bluecanyonladieschampionship?mibextid=dGKdO6).

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.