Kim Heeji sätter farten på Blue Canyon Country Club Phuket

PRESSMEDDELANDE:

Den sydkoreanska golfaren Kim Heeji utnyttjade sin formidabla form för att ta en tidig ledning vid Blue Canyon Ladies Championship på US$650,000 72, som hölls på par 6,511, XNUMX XNUMX yard Blue Canyon Country Club Phuket, på fredagen. 

23-åringen, rankad 51:a på KLPGA-touren, kortade sex birdies, inklusive tre på varandra följande från det 11:e till det 13:e hålet, för att få en imponerande poäng i första omgången på 66, vilket säkrade en ledning på ett slag över landsmännen Hwang Jeongmee, Cho Ayean, Han Jinseon och Jo Hyelim i turneringens första upplaga i kungariket.

"Jag presterade inte bra i det inledande KLPGA-evenemanget i Singapore eftersom jag satte stor press på mig själv", sa Heeji, som blev proffs 2022.

 "Så, den här veckan försökte jag slappna av lite, och det var därför jag hade ett bra resultat idag. Jag uppnådde inga bra resultat förra året eftersom jag var för hård mot mig själv”, tillade Heeji, vars bästa resultat på KLPGA-touren var en 3:e plats vid S-Oil Championship 2022.

 Hon nämnde att det inte var några problem att spela under mycket fuktiga förhållanden på den här ön eftersom hon hade tränat i Filippinerna, där vädret är liknande, i sju år. "Jag kommer att försöka att inte pressa mig själv och fokusera på varje skott", sa Heeji om sin plan för lördagen.

Jeongmee, också med ett felfritt resultatkort, sköt fem birdies, inklusive tre på de nio bakre, för en första omgången 67. Den 30:e rankade spelaren på KLPGA Tour har en titel bakom bältet, som hon säkrade redan 2022. 

Ayean, som tog två KLPGA-segrar för två år sedan, hade en berg-och-dalbana där hon sköt åtta birdies mot en dubbel på det 14:e hålet och en bogey på det femte för att sitta ett slag från ledningen.

KLPGA nr. 23 Jinseong, den tvåfaldiga vinnaren av High 1 Resort Ladies Open 2022 och 2023, började dagen med en bogey men återhämtade sig för att skjuta sex birdies, som också slutade med 67. Den 65:e rankade Hyelim, som vann 2 Dream Tour-titlar 2022, slog en 67:a utan några tappade skott.

Phannarai Meesom-us kom fram som den bästa lokala spelaren dagen efter att hon sjönk sju birdies mot en dubbel bogey på nr 11 och en bogey på nr 16 för en 68.

 "Jag spelade smidigt på första nio men började göra fel på baksidan. Jag slog bollen lite till vänster och slutade med en dubbel. Men jag lyckades kämpa mig tillbaka för att slå birdies, särskilt på det sista hålet, vilket jag tror var ren tur", sa 20-åringen, som letade efter sin första vinst efter att ha slutat som tvåa två gånger på Thailand. Mixed Tour 2021 och Thai LPGA Tour 2023. 

"Att spela tillsammans med KLPGA-spelare är en fantastisk upplevelse för mig. De är så koncentrerade, och även när de gör misstag kan de återhämta sig snabbt för att slå stadigt”, berömde den unga thailändska KLPGA-spelarna.

Förutom den thailändska unga pistolen, öppnade tre koreanska spelare också sin kampanj med en 68. Dessa inkluderade KLPGA nr 1 Lee Yewon, Bang Shinsil och Choi Minkyung. Andra thailändska hopp Pornanong Phatlum och trefaldiga thailändska LPGA nr 1 Patcharajutar Kongkraphan, vardera med en 70, var fyra slag från ledningen.

Utöver de tävlingsinriktade åtgärderna bjöd turneringen på lockande belöningar, inklusive en rejäl vinnarpung på 117,000 3 USD och specialpriser för exceptionella prestationer på banan, som en hole-in-one på par 14 XNUMX:e hålet.

Golfentusiaster kan se spänningen utspela sig live på True Visions True Sport 5-kanal från 15 till 17 mars, från 13:00 till 16:00.

Sponsrat av framstående varumärken inklusive Siang Pure, Peppermint Field, Chang Natural Mineral Water, ANew Golf, SParms och Hatari, utlovar Blue Canyon Ladies Championship fängslande golfaktiviteter för entusiaster.

Golfentusiaster kan se spänningen utspela sig live på True Visions True Sport 5-kanal från 15 till 17 mars, från 13:00 till 16:00.

Onlinebiljetter till evenemanget finns att köpa på [https://bluecanyonladieschampionship.com/etn/blue-canyon-ladies-championship-2024/](https://bluecanyonladieschampionship.com/etn/blue-canyon-ladies-championship-2024/).

Håll dig uppdaterad med den senaste utvecklingen genom att besöka turneringens Facebook-sida: [https://www.facebook.com/bluecanyonladieschampionship?mibextid=dGKdO6](https://www.facebook.com/bluecanyonladieschampionship?mibextid=dGKdO6).

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.